d مشاوره تحصیلی کنکور - دکتر پریسا خسروتاش

مشاوره تحصیلی کنکور

مشاوره تحصیلی کنکور

مشاوره تحصیلی برای داشتن کنکور بهتر

مشاوره تحصیلی کنکور | مقدمه شروع هر کاری، داشتن یک برنامه مدون و دقیق خواهد بود. حال اگر این برنامه ریزی برای گذراندن مرحله مهمی مانند کنکور باشد، اهمیت بسیار ویژه تری خواهد داشت.

به طور حتم برای انجام کوچک ترین کارها و رسیدن به جزئی ترین اهداف هم، نیاز به برنامه ریزی وجود دارد. یک دورهمی دوستانه یک روزه، آماده سازی وعده شام، رفتن به محل کار، نظافت و مرتب سازی محل زندگی یا کار و……وقتی در چنین موقعیت هایی بدون داشتن یک برنامه ریزی دقیق، انجام کارها برای ما سخت خواهد بود و آشفتگی در کارها ایجاد خواهد شد، حتما برنامه ریزی در دوره گذار از مراحل مهم تری از زندگی مانند کنکور، نقش بسیار بسزا تر و اثرگذار تری خواهد داشت.

 

اولین گام: ابتدا هدفتان را مشخص نمایید تا بر اساس آن برنامه ریزی دقیق تری داشته باشید.

مهم ترین مسئله این است که رشته مورد نظرتان را مشخص نمایید، این موضوع اهمیت ویژه ای در نحوه برنامه ریزی شما دارد. همه مطلع هستیم که قبولی در رشته های دانشگاهی مختلف، نیازمند رتبه و درصدهای متفاوتی است و از طرفی برای رسیدن به درصد و رتبه های خوب، باید ساعات مطالعه بیشتری در طول روز داشته باشیم و لازم است حتما ساعات مطالعه خاصی را در برنامه ریزی خود در نظر بگیریم.

 

 گام دوم: برنامه  معتدل و عاقلانه ای تنظیم نمایید.

سعی کنید برنامه ریزی عاقلانه و منطقی ای برای کنکور داشته باشید و برنامه خود را طوری تنظیم کنید تا  بتوانید آن را اجرا کنید. مشاهده می شود که گاهی دانش آموزان، در اوایل برنامه ریزی، کمی با هیجان پیش می روند و برنامه ریزی با سطح فشردگی بالایی را تنظیم می نمایند و  با همان سرعت بالا هم بی انگیزه می شوند و برنامه را به کلی کنار می گذارند. مشاوره تحصیلی کنکور

برای جلوگیری از این موضوع، برای شروع در روزهایی که در مدرسه هم حضور دارید، از سه تا چهار ساعت مطالعه در روز شروع کنید و ساعات مطالعه را  تا حدود هفت ساعت افزایش دهید. در روزهای تعطیل هم در ابتدای کار از شش ساعت شروع کنید و به مرور تا حدود هشت ساعت پیش بروید.

 

گام سوم: دست به قلم شوید

برای شروع، می توانید یک قلم و یک دفتر بردارید و ابتدای کار هدفتان را به دقت بنویسید.

  • اینکه به چه میزانی این هدف برای شما مهم است؟
  • تا چه میزانی حاضرید در این مسیر تلاش نمایید؟
  • از چه چیزهایی حاضرید بگذرید و آنها را کنار بگذارید تا به هدفتان در این مسیر برسید؟

سپس برنامه روزانه ای که در حال حاضر دارید را روی کاغذ یادداشت نمایید. قدم بعدی اینکه کارهایی که در طول روز انجام می دهید را بنویسید. از جمله زمان بیدار شدنتان از خواب، زمان صبحانه و ناهار خوردن و این که چقدر زمان در طی روز صرف زمان غذا خوردن، خواب و کارهای شخصی خودتان می کنید. چه میزانی با تلفن همراهتان صحبت می کنید و….لطفا ساعت دقیق هر کدام از این موارد و این که هر کدام از اینها چقدر زمان طول می کشد را یادداشت نمایید. این یادداشت برداری باعث می شود تا هم زمان های فراغت شما معلوم شود و هم زمان هایی که به بطالت می گذرد، استخراج شود. از طرفی متوجه می شوید که چه کارهایی هست که می توانید در زمان های کوتاه تر انجام دهید تا در وقتتان صرفه جویی نمایید. مشاوره تحصیلی کنکور

 

گام چهارم: بودجه بندی دروس و کتب

در این گام لازم است تا  بودجه بندی دروس را بنویسید و بدانید هر درس چقدر اهمیت دارد و کدام فصل ها پر اهمیت هستند؟….سپس زمان مطالعه هر روز خود را یادداشت نمایید.

بعد از انجام این کارها کتاب را تقسیم بندی نمایید و مشخص نمایید که هر قسمت از کتاب باید درچه زمانی شروع شود و در چه زمانی به اتمام برسد. به این نکته خیلی مهم هم دقت نمایید که در طی هر روز حتما یکی از درس های مورد علاقه خودتان را هم بگنجانید.

 

گام پنجم:  انجام مرور

مـرور، از مهـم تریــن فراینـدهایـی هســت کــه باعـث تسـلط شــما بــر روی هــر مبحثـی می شــود. فراموش نکنید که: تکــرار مطالــب، یکی از مهم ترین عوامل یادگیری پرثمر است. تکـرار باعـث می شـود اطلاعات به طور مـداوم و در طی فواصل مختلف بـه مغـز ارسال شود و این تکرارها باعث می شود که مطالب به خوبی در مغز نهادینه شوند. مـرور، ایـن امـکان را برای شما فراهم می کند تـا مطالعـه هـای ناقـص خودتـان را تکمیل نمایید و فراینـد یادگیـری خود را بـه شکلی صحیح و بـدون کاستی، پیش بروید.

یکـی از مهـم تریـن ابـزار هـای مـرور در برنامـه ریـزی، تسـت زنـی در مورد مطالب فراگرفته شده است. سعی کنید در طی فرایند مطالعه از این تکنیک بهره لازم را ببرید.

 

گام ششم: به موقع و با برنامه ریزی مناسب استراحت کنید.

استراحت به موقع و صحیح، یکی از مهم ترین نکات تاثیر گذار در یک برنامه ریزی موثر است. بعد از ۴۵ دقیقه تا یک ساعت مطالعه، لازم است استراحت کوتاهی در حد ۱۵-۱۰ دقیقه در نظر بگیرید. البته مطالعه ۱۵ دقیقه ای و استراحت یک تا دو دقیقه ای بعد از آن هم می تواند بسیار مفید باشد، با این کار انرژی مجددی دریافت می نمایید و برای بازگشت به مطالعه آماده خواهید بود. فقط فراموش نکنید که سر زمان مشخص، دوباره به شرایط مطالعه بازگردید.

 

گام هفتم و نهایی: به ارزیابی نتایج برنامه ریزی خود بپردازید.

به هیچ وجه خودتان را با هم کلاسی های خود مقایسه نکنید. یادتان باشد که همیشه خودتان را با گذشته خودتان مقایسه کنید. امروزتان را با دیروز و امسالتان را با پارسال مقایسه نمایید، این بهترین روش مقایسه است و با این کار شرایط بهتری برای پیشرفت و بهبود عملکردتان ایجاد خواهید کرد.

  • پایان هر هفته و هر ماه، از خود تان بپرسید که چقدر طبق برنامه پیش رفته اید؟
  • چقدر توانایی تطبیق خودتان با زمان های نوشته شده را داشته اید؟
  • جواب این سوال ها را صادقانه بنویسید و در انتها خودتان را ارزیابی کنید و از خود بپرسید که چقدر از خودتان راضی هستید؟
  • در ارزیابی لازم است مشخص نمایید که نسبت به هفته ی قبل یا ماه قبل، عملکرد بهتری داشته اید یا خیر؟

سپس نقاط ضعف و قوت عملکردتان را یادداشت کنید و برای هفته بعد یا ماه بعدتان برنامه ریزی دقیق تری تنظیم نمایید.

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

آدرس

آرياشهر، فلكه اول، گلناز 10، خیابان11، پلاك 19، طبقه 2، واحد 7

تلفن تماس

02144975388

ساعات کار

شنبه الی چهارشنبه : 9:00 - 17:30 پنجشنبه ها: 09:00 - 13:30

ایمیل

info@dr-pakhosrotash.com