d تعریف نارساخوانی - دکتر پریسا خسروتاش

تعریف نارساخوانی

نارساخوانی

نکاتی در ارتباط با اختلال یادگیری

ربر (۱۹۸۵) نارساخوانی را به هر گونه ناتوانی در خواندن مربوط می داند که در اثر آن، کودک از سطح پایه کلاسی خود در زمینه خواندن عقب می ماند. از طرفی هیچ گونه شواهدی درزمینه مشکلات هیجانی، زبان گفتاری و عقب ماندگی ذهنی وجود ندارد.

مغز این گروه از کودکان، دارای عملکردی متفاوت از سایر کودکان است.

نارساخوانی با اصطلاحاتی از قبیل: دیسلکسی، الکسی، عقب ماندگی خواندن و اختلال ویژه در خواندن بیان می شود.

واژه دیسلکسی، از واژه الکسی گرفته شده است و به معنی از دست دادن توانایی خواندن به دلیل ضایعات مغزی است. الکسی به معنای کوری کلمات است و برای بزرگسالانی به کار می رود که قبلا خواندن را یاد گرفته اند ولی در اثر ضربه مغزی از دست داده اند. اما در مورد کودکانی که در یادگیری خواندن مشکل دارند، بیشتر از واژه دیسلکسی یا الکسی رشدی یا نارساخوانی استفاده می شود.

مشکلات خواندن ازعمده ترین مشکلاتی است که کودکان با اختلالات ویژه یادگیری با آن مواجه هستند. این مشکل در جنبه های دیگر توانمندی های کودک نیز تاثیر گذار است، زیرا کودکی که نمی تواند بخواند، شانس کمتری جهت موفقیت تحصیلی خواهد داشت. خواندن، یک مهارت پیچیده است که مانند سایر مهارت ها از طریق ممارست و تمرین رشد خواهد یافت.

منبع: نارسایی های ویژه یادگیری

دکتر مریم سیف نراقی

دکترعزت الله نادری

متعلق به سایت دکتر پریسا خسروتاش، متخصص روان شناسی تربیتی

 اختلالات حوزه کودک و نوجوان

مجهز به کلینیک توانبخشی شناختی

مشاور تحصیلی – آموزش – یادگیری – کنکور-  برنامه ریزی درسی -  اختلال یادگیری - اختلال بیش فعالی، نقص توجه – بهبود حافظه و توجه با تکنیک توانبخشی شناختی – انگیزه تحصیلی – افت تحصیلی – اضطراب تحصیلی

 

 

 

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

آدرس

آرياشهر، فلكه اول، گلناز 10، خیابان11، پلاك 19، طبقه 2، واحد 7

تلفن تماس

02144975388

ساعات کار

شنبه الی چهارشنبه : 9:00 - 17:30 پنجشنبه ها: 09:00 - 13:30

ایمیل

info@dr-pakhosrotash.com